Home » Actueel » Even voorstellen… Menno Pieters

Even voorstellen… Menno Pieters

Op 1 maart 2019  ben ik aangesloten als adviseur bij Telengy. Al 25 jaar ben ik werkzaam in de ICT-branche, waarvan de laatste 14 jaar bij semi-, rijks- en lokale overheidsinstanties. Ik heb daar veel ervaring opgedaan met het realiseren van complexe applicatie- en infrastructuren, leiding geven en managementfuncties. Ik omschrijf mijzelf als een altijd positieve, energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in een juiste balans heeft. Iemand die op een positieve en constructieve manier niet alleen een verschil wil, maar ook kán maken. 

Mijn kracht is verandering. Iedereen beleeft veranderingen op een eigen manier. De beleving van nieuwe processen en nieuwe technieken binnen de gemeente is voor iedereen andersSommigen vinden het leuk, anderen vinden het een opluchting, maar voor velen is het beangstigend. Het is dan ook van belang dat de beleving gemanaged wordt bij dergelijke veranderingen. Voor mij zijn de belangrijkste vragen ‘Wat is de zingeving van de verandering?’ en ‘Hoe maak ik het leuk?’. 

Wat is de zingeving van de verandering?

Veel veranderingen worden gestart vanuit de keuze om niet achter te willen blijven, omdat het vanuit wet en regelgeving opgelegd wordt, of omdat het management heeft gezegd dat het ‘moet’. Juist hier treffen we de valkuil aan! Door in de organisatie vragen te stellen als: waarom willen we dit? En wat levert dit op voor burger en organisatie? AIs dat duidelijk is en de onderbouwing goed is, dan begrijpt iedereen waarom we dit doen en krijgt iedereen er een goed gevoel over. 

Hoe maak ik het leuk?

Sinds ik me kan herinneren doe ik dingen altijd al anders dan anderen. En wel hierom: iedereen ondergaat wel eens een verandering die saai of niet leuk is. Juist aan deze veranderingen probeer ik met creativiteit en humor een positieve wending te geven zodat het leuker wordt. Mijn overtuiging is dat als je iets leuk en minder saai maakt, de beleving en het resultaat van de verandering beter zal zijn.  

Ik help organisaties dan ook graag bij veranderingen. Door mij aan te sluiten bij Telengy krijg ik nu de mogelijkheid om veranderingen leuker te maken bij meerdere gemeenten en organisaties. 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno Pieters op 06-50 86 92 34 of via m.pieters@telengy.nl.