Samenwerking gemeenten Drimmelen-Geertruidenberg

Gemeentehuis Geertruidenberg

Gemeentehuis Geertruidenberg

Projectomschrijving

In het eerste helft van 2015 hebben de Telengy-adviseurs Ad van Dijck en Henk Albers een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden van de ICT-samenwerking gemeenten Drimmelen-Geertruidenberg. Vanuit beide gemeenten was er de vraag om een concreet voorstel met haalbare opties. Het resultaat was een adviesrapport met antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat zijn de voor- en nadelen als┬áde gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg met de ontwikkelingen die op hen afkomen ICT zelfstandig blijven uitvoeren?
  • En wat is nodig voor het zelfstandig kunnen blijven uitvoeren van de werkzaamheden voor de komende vijf jaren?

Marcel van Ree, Clustermanager bij de gemeente Geertruidenberg:

“Tijdens het onderzoek is gebleken dat Telengy dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Zij hebben zich namelijk niet zozeer laten leiden door sec hun opdracht, maar hebben tijdens hun onderzoek, in overleg met de opdrachtgever, gekeken op welke wijze zij het best mogelijke resultaat voor de opdrachtgever kunnen opleveren. Zo hebben zij zonder meerkosten in rekening te brengen extra onderzoek verricht, wat de kwaliteit van het rapport naar de samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van ICT ten goede is gekomen.”


 

Foto's