Home » Actueel » Even voorstellen… Jorn Berentsen

Even voorstellen… Jorn Berentsen

Jorn Berentsen telengy profielfoto

Mijn naam is Jorn Berentsen, en ik werk sinds kort als functioneel applicatiebeheerder bij Telengy. Door mijn politicologische achtergrond heb ik affiniteit met de publieke sector gekregen. Het leuke aan werken voor de overheid vind ik dat je bijdraagt aan ontwikkelingen die in het algemeen belang zijn. Uiteindelijk help ik er Nederland verder mee.

Momenteel zijn er in mijn optiek met name twee uitdagingen in de publieke sector die kansen bieden voor mij en andere Young Professionals. De eerste is dat de publieke sector weerstand zal moeten bieden aan de toenemende vergrijzing op de werkvloer. De gemiddelde leeftijd is vrij hoog. Door dit soms zo genoemde “grijze plafond” is het voor jongeren soms lastiger om in de overheid aan de slag te gaan. Gelukkig zie ik ook organisaties die juíst de jonge ambitie omarmen.

Er is veel ervaring aanwezig binnen overheden. Om echter flexibel te blijven is er ruimte benodigd voor jonge mensen met nieuwe ideeën voor verandering. Zeker door ervaring te koppelen aan nieuwe drijfveren, kunnen prachtige resultaten worden behaald. De ervaren experts die ‘weten hoe de hazen lopen’ binnen de publieke sector kunnen voor mij als Young Professional van onschatbare waarde zijn. Ervaren collega’s dienen als gids, om het pad vrij te kunnen maken om nieuwe initiatieven in te brengen.

De tweede uitdaging die ik zie voor de publieke sector is de Omgevingswet. De intreding van deze wet gaat de bestaande regelgeving aantasten. De benodigde kennis bij gemeenten en andere overheden om zich adequaat te prepareren kan ontbreken. Starters die deze kennis bezitten, kunnen dit meenemen naar de gemeente. In andere woorden, de nieuwe wet biedt een mooie kans voor Young Professionals om zich te onderscheiden in een overheidsorganisatie, zonder dat jaren ervaring vereist zijn.

Ik kijk ernaar uit om deze zojuist benoemde uitdagingen en kansen te benutten als functioneel applicatiebeheerder bij Telengy. Deze rol gaat verder dan slechts het inrichten van applicaties. Het is ook het helpen van mensen die minder digitaal zijn en het zijn van een schakel tussen hen en de bouwers van desbetreffende applicaties. Dit communicatieve aspect geeft aan iets IT-gerichts een hele menselijke tint. Dat maakt de functie ook zo leuk.

De komende tijd sta ik open voor het vergaren van kennis en van een zo groot mogelijke diversiteit aan onderwerpen binnen de overheid. Toch moet ik kleur bekennen, want ik heb in het bijzonder affiniteit met de Omgevingswet en bijbehorende applicaties. Ik wil er alles over weten en zou het interessant vinden om overheden te ondersteunen in het proces om zich klaar te maken voor de intreding van de wet op 1 januari 2021.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jorn Berentsen, trainee bij Telengy, via e-mail: j.berentsen@telengy.nl.