Home » Actueel » Stevige groei gebruik Berichtenbox bij burger en overheid

Stevige groei gebruik Berichtenbox bij burger en overheid

“Niet alleen de Belastingdienst timmert stevig aan de weg met de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’, ook lokale overheden en samenwerkingsverbanden maken meer en meer gebruik van de Berichtenbox. Dat geldt ook voor burgers. Medio februari 2016 hebben 3,5 miljoen burgers MijnOverheid geactiveerd en zijn er 148 overheidsorganisaties aangesloten of bezig met een aansluiting”, aldus accountmanager MijnOverheid Peter ter Telgte. “In de praktijk zien we dat een organisatie die aangesloten is een dekkingspercentage haalt van 20-25%. Dat betekent dat 1 op de 4-5 brieven inmiddels aangeboden kan worden via de Berichtenbox van MijnOverheid.”

Flinke groei WOZ-beschikkingen

Dit jaar bieden 150 gemeenten en 20 Waterschappen hun inwoners de mogelijkheid om de jaarlijkse aanslag digitaal te ontvangen. Tot eind februari 2016 versturen zij circa 800.000 aanslagberichten digitaal naar de Berichtenbox. Ten opzichte van vorig jaar betekent dit een groei van maar liefst 300%.

Berichtenbox MijnOverheid gemeenten+samenwerkingsverbanden

Decentrale overheden verzorgen bijna een landsdekkende aansluiting op MijnOverheid Berichtenbox

Top 5 communicatiecampagnes

Steeds meer overheden sluiten aan op MijnOverheid en proberen gebruikers te overtuigen hun post voortaan digitaal te ontvangen. Sommigen hebben zeer creatieve manieren bedacht om dat doel te bereiken. Logius heeft een top 5 met acties op een rij gezet:

  1. Den Haag doneert 1 euro aan het goede doel namens iedere nieuwe gebruiker.
  2. Montferland verloot een iPad onder nieuwe gebruikers en gemeenteambtenaren rijden in een bestickerde auto rond met de tekst ‘Digitaal? Ja graag!’.
  3. Renkum organiseert consults MijnOverheid in internetcafé.
  4. De Belastingdienst plaatst babbelbox op stadspleinen.
  5. Gemeente Berg en Dal plakte stickers op uitgaande post met vermelding ‘Digitaal doen wat digitaal kan. Post van de gemeente digitaal ontvangen? Ga naar www.mijn.overheid.nl’. Inmiddels heeft de gemeente een tekstkader opgenomen op de enveloppe in de nieuwe huisstijl van de gemeente Berg en Dal (voorheen Groesbeek).

Ondersteuning bij campagnes

Logius kan u ondersteunen bij uw campagne over MijnOverheid. Daarvoor is een speciale toolkit ontwikkeld met communicatiemateriaal. U vindt de toolkit op www.toolkitmijnoverheid.nl. Deze toolkit bevat onder andere kernboodschappen, video’s, advertenties en online banners.

Meer weten over MijnOverheid?

Wilt u meer weten over MijnOverheid, dan kunt u trainingsmateriaal of een webinar bekijken via de volgende link.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter ter Telgte, accountmanager MijnOverheid en adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 46 72 42 05 of via e-mail: p.t.telgte@telengy.nl.