Home » Actueel » Even voorstellen… Paul Jansen

Even voorstellen… Paul Jansen

Per 1 januari 2019 ben ik gestart bij Telengy als adviseur. Ik ben een ervaren Informatie Architect die al sinds 2001 bij de gemeentelijke overheid werkzaam is. In het begin van mijn carrière ben ik als Oracle database beheerder en Unix systeembeheerder begonnen, waarna ik nog enkele jaren projectleiding heb gedaan. Sinds 2011 ligt mijn focus op de informatie- en businessarchitectuur.  

De afgelopen jaren heb ik vanuit een grote gemeente meegewerkt aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Digitaal Stelsel Omgevingswet, Common Ground, +1 Gemeenten, Regie op Gegevens en de Digitale Dienstverlening. Daarnaast heb ik in diverse landelijke werk- en klankbordgroepen samen met andere gemeenten, VNG-Realisatie en het Ministerie van BZK gewerkt aan nieuwe architectuurlandschappen en standaarden en heb ik deelgenomen aan verschillende pilots. 

De dienstverlening aan inwoners, bedrijven en instellingen is in een rap tempo aan het digitaliseren. Een gemeente heeft de taak om dit zo optimaal, effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren. En dat ook nog eens in samenwerking met andere overheden, waarbij nieuwe technologie ingezet wordt voor de ondersteuning daarvan. In dit complexe landschap is het belangrijk inzicht te krijgen in de samenhang van de gehele informatievoorziening en te duiden waar afhankelijkheden en uitdagingen zitten. In combinatie met een gedegen toekomstvisie kan een gemeente daarmee een weloverwogen keuze maken in de stappen die ze moet gaan zetten. En het geven van dit inzicht, overzicht en visie is juist waar ik als Informatiearchitect veel energie uit haal. Dit enthousiasme straal ik graag uit naar mijn omgeving en zet ik in bij mijn werk als adviseur. 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Jansen, adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 53 63 93 02 of via e-mail: p.jansen@telengy.nl.