Home » Actueel » Herindeling gemeente West Betuwe

Herindeling gemeente West Betuwe

Telengy-adviseur Tim van der Pol leidde het project ICT sociaal domein van de gemeente Westgemeente West Betuwe Betuwe, een herindeling van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. 

Sociaal domein: Heel Holland Bakt

Drie applicaties, drie dataconversies, zeven koppelingen, compleet nieuwe werkprocessen, ruim een halfjaar de tijd: dat was de uitdaging in het sociaal domein voor de nieuwe gemeente West Betuwe. “Het doet mij denken aan een aflevering Heel Holland Bakt. Veel ingrediënten, veel technieken, en dat onder hoge tijdsdruk, wat allemaal moet leiden tot één grote, mooie en smaakvolle taart. Projectleiders op uw plaats, bakken maar…!” aldus Tim. 

De lastigheid in een dergelijk project is dat de juryleden (eindgebruikers) allemaal hun eigen beeld hebben bij het eindresultaat. Tim stelt: “Hoe die taart eruit moet komen te zien en zou moeten smaken, is voor iedereen anders. Om tot een taart te komen die door de hele organisatie gegeten kan worden, hebben we eindgebruikers tussentijds de subonderdelen van de taart laten proeven. Hierdoor kregen zij al in een vroeg stadium een beeld bij het eindresultaat. Ook kregen we nuttige feedback op de smaak van de taart of suggesties voor andere ingrediënten. In dit proces hebben we af en toe een baksel weg moeten gooien, maar vaak was het toevoegen van een toefje slagroom of wat bijsnijden voldoende om tot het gewenste resultaat te komen.” 

Het resultaat mag er wezen. “De taart is gaar en goudbruin uit de oven gekomen en is smaakvol opgediend binnen het sociaal domein van West Betuwe,” zo vertelt Tim. De koppelingen zijn gerealiseerd, de dataconversies met alle onderliggende documenten zijn geslaagd en de werkprocessen zijn aangepast op de nieuwe werkwijze van West Betuwe. Tim: “Ik zeg: smaakt naar meer!” 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tim van der Pol, adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 21 36 68 58 of via e-mail: t.v.d.pol@telengy.nl.