Home » Actueel » Heeze-Leende sluit aan op ICT-infrastructuur Samenwerking A2-gemeenten

Heeze-Leende sluit aan op ICT-infrastructuur Samenwerking A2-gemeenten

Logo samenwerking A2-gemeenten

In het weekend van 12 en 13 december 2015 gaat de gemeente Heeze-Leende als laatste gemeente van de drie A2-gemeenten dit kalenderjaar aansluiten op de gezamenlijke ICT-infrastructuur van de Samenwerking A2-gemeenten. Na een periode van voorbereiden zijn eerst in maart de gemeente Valkenswaard en de gemeenschappelijke regeling overgegaan op de nieuwe ICT-infrastructuur. In juli is de gemeente Cranendonck ‘live’ gegaan en in december volgt de gemeente Heeze-Leende. Zowel bij de migratie van de gemeente Cranendonck als bij de migratie van de gemeente Heeze-Leende heeft Telengy-adviseur Ron van Dijck de projectleiding mogen verzorgen.

Impact

De migratie heeft een behoorlijke impact voor de medewerkers;

  • Overstap van MS Office 2003 naar MS Office 2013;
  • Alle PC’s (ook de Cad/Cam) worden vervangen door Thin-Clients;
  • Alle gebruikers krijgen een nieuwe aanmeldnaam;
  • Alle applicaties zijn opnieuw geïnstalleerd en getest;
  • Alle data van medewerkers, afdelingen, teams en applicaties is verplaatst naar de nieuwe omgeving.

Ron van Dijck: “Alle applicatiebeheerders hebben hun kernapplicaties getest zodat we tijdens het migratieweekend niet tegen verrassingen aanlopen. Zodra de gemeente Heeze-Leende is aangesloten op het gezamenlijke A2 ICT-platform zal de samenwerking vele malen beter gefaciliteerd kunnen worden. De basis is hiermee gelegd om de volgende stappen te kunnen nemen.”

Doorpakken

Huub Reulen, Afdelingsmanager I&A van de Samenwerking A2-gemeenten, zegt hierover het volgende: “De samenwerking tussen de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende kan nu echt van start! Het deelproject is door Ron op zeer efficiënte en pragmatische wijze uitgevoerd en binnen de geplande tijd en kosten gerealiseerd. Medewerkers kunnen op iedere locatie werken, agenda’s kunnen met elkaar gedeeld worden, overal kan worden geprint en applicaties kunnen gezamenlijk worden gebruikt. De A2-gemeenten gaan de samenwerking op korte termijn uitbreiden met de volledige bedrijfsvoering, waar de ICT-omgeving er al op voorbereid is. Alle zogenaamde aanvullende ‘PIOFACH’-taken (P&O, Financiën, Belastingen, Communicatie, GEO/Gegevensbeheer) worden hierin ondergebracht.”

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron van Dijck, adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 53 71 31 68 of via e-mail: r.v.dijck@telengy.nl.