Home » Actueel » KenniscentrumOmgevingswet.NL ziet het levenslicht!

KenniscentrumOmgevingswet.NL ziet het levenslicht!

KenniscentrumOmgevingswet.NL logo

Op 6 oktober 2016 is KenniscentrumOmgevingswet.NL gelanceerd: een platform om te discussiëren, kennis te delen en informatie te vergaren over de lokale implementatie en impact van de Omgevingswet. Omdat de gevolgen van ingrijpende wetswijzigingen voor de organisatie, informatievoorziening en dienstverlening nog wel eens worden onderschat, brengt KenniscentrumOmgevingswet.NL deze nu al onder de aandacht. Het platform verbindt partijen en vakgebieden en brengt collega’s en experts met elkaar in contact.

De Omgevingswet is de grootste wetmatige verandering die Nederland ooit heeft gekend. De Omgevingswet heeft grote gevolgen voor inwoners, bedrijven en de overheid. Met de Omgevingswet wil de Rijksoverheid o.a. het omgevingsrecht bundelen en vereenvoudigen, lokale overheden zoals provincies, gemeenten en waterschappen meer ruimte geven om omgevingsbeleid af te stemmen op eigen behoeften en doelstellingen en een gelijke informatiepositie voor inwoners en overheid en een betere digitale dienstverlening dankzij het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

KenniscentrumOmgevingswet.NL is voor iedereen die zich bezig houdt of gaat houden met de lokale implementatie van de Omgevingswet. Het is er voor gemeenten en andere lokale overheidsorganisaties zoals provincies, waterschappen, omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s. KenniscentrumOmgevingswet.NL brengt relevante informatie bij elkaar en vult aan met commentaar, tips en aanvullende informatie en inzichten. Het richt zich op de volgende implementatieaspecten:

  • Bedrijfsvoering en dienstverlening;
  • Informatievoorziening en ICT;
  • Organisatie en verandering;
  • Participatie;
  • Lokale wet- en regelgeving;
  • Ruimtelijke ontwikkeling.

KenniscentrumOmgevingswet.NL is een initiatief van Haute Equipe, Telengy en Lodewijck Groep.

Meer informatie vindt u op www.kenniscentrumomgevingswet.nl. Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Ton de Wit, 06 22 97 29 46, tondewit@kcomgevingswet.nl of met Theo Timmermans, 06 42 90 42 97, theotimmermans@kcomgevingswet.nl.