Home » Actueel » Interview onderzoek e-overheid bij gemeente Waalwijk

Interview onderzoek e-overheid bij gemeente Waalwijk

e-Overheid bij gemeente Waalwijk

Voor een goed verloop van een project is sturing belangrijk. Met een goede vertegenwoordiging, zowel ambtelijk als bestuurlijk, in de stuurgroep kan de gemeente sneller stappen zetten. Stilstaan bij behaalde doelen is een aandachtspunt volgens Eric de Laat, directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Waalwijk.

“We bereiken iets, maar denken meteen door in wat we nog meer willen en beseffen niet wat voor successen we boeken. Hierdoor kan het soms onvoldoende ‘landen’. Geef mensen de ruimte om zelf ook te komen met nieuwe ideeën.”

Succesfactoren e-overheid bij gemeente Waalwijk

Een sterke visie, believers (sleutelfiguren) en standvastige sturing zijn volgens Eric de Laat dé succesfactoren voor het slagen van een verandertraject. “Weerstand is er wel, maar je hoopt op een positief domino-effect bij afdelingen. Enthousiasme werkt aanstekelijk en als je als enige afdeling niet mee gaat voelt dat niet goed.”

De transities genieten nu de hoogste prioriteit. Het programma e-dienstverlening en e-overheid bij gemeente Waalwijk ondersteunend is. De basis op orde krijgen en houden en een integraal klantbeeld in het klantcontact systeem zijn van cruciaal belang.