Home » Actueel » Een vliegende start bij Telengy

Een vliegende start bij Telengy

Jenny en Han over hun eerste maanden bij Telengy

Ieder jaar verwelkomen we nieuwe collega’s bij Telengy. Maar hoe ziet zo’n eerste periode er nu eigenlijk uit? Volgens Ajmal kom je in ieder geval terecht in een warm bad. Ook mijn ervaring is dat de sfeer bij Telengy ontzettend behulpzaam is. Collega’s staan altijd voor je klaar om je te helpen bij een vraagstuk. Jouw start begint eigenlijk al voordat je in dienst bent. We werken aan je profiel en zorgen dat je alles hebt om goed aan het werk te gaan. Vervolgens ga je samen aan de slag om leuke opdrachten te vinden. Daarin staan jouw interessegebieden of ontwikkeldoelen centraal.

Mogelijkheden voor ontwikkeling zijn er bij ons volop! Tweewekelijks komen we met de hele club samen op vrijdagmiddag voor een themasessie. Dan spijkeren we onze kennis bij over actuele ontwikkelingen bij de lokale overheid in relatie tot informatiemanagement en digitale technologie. Als je nieuw bent bij Telengy neem je ook deel aan de interne Telengy Academy. Met deze trainingen leer je de essentiële basiskennis en -vaardigheden die horen bij het adviseurschap. Daarnaast houden we regelmatig intervisie en zijn er inhoudelijke werkgroepen waaraan je kunt deelnemen. Is er dan nog een andere opleiding die je graag wil doen en die past bij je ambities? Ook dat kan. Het beste leer je natuurlijk in de praktijk tijdens je opdrachten. Gewoon door te doen.

Vliegende start Jenny en Han

Als je nieuw bent in gemeenteland komt er veel op je af. Door de ogen van Jenny Loonen en Han de Ridder lees je in onderstaand interview hoe zij de eerste maanden hebben ervaren.

Hoe lang werk je bij Telengy en wat is je achtergrond?

Jenny: “Na mijn opleiding technische bedrijfskunde heb ik kort in de logistiek gewerkt als Customs engineer. Een jaar geleden mocht ik bij Telengy beginnen.”

Han: “Ik werk nu 5 maanden bij Telengy. Ik ben als verpleegkundige opgeleid, en na 5 jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben wilde ik wat nieuws. Daarom heb ik mijzelf omgeschoold tot data-analist.”

Hoe ervaarde je de start?

Jenny: “Ik moest er behoorlijk aan wennen dat je weleens opdrachten begint zonder dat je weet of je het kan. Na een korte tijd merk je al snel dat je veel meer kan dan dat je van tevoren had gedacht. Voortaan voel ik me veel zekerder over mijn capaciteiten en heb ik nog veel meer plezier in het starten van nieuwe opdrachten.”

Han: “De eerste twee maanden waren erg fijn. Ik kreeg veel ruimte en tijd om mijzelf wegwijs te maken. Dat was ook wel nodig, ik had bijna geen ervaring met projectmatig werken en advies geven. Ook kreeg ik alle ruimte om bij andere collega’s te kijken wat zij allemaal doen.”

Op welke manier ervaar je ontwikkeling bij jezelf?

Jenny: “Mijn kennis van verschillende processen bij de gemeente is al enorm gegroeid. Op het gebied van plannen en prioriteren van acties heb ik veel bijgeleerd. Het kan af en toe een uitdaging zijn om alle opdrachten goed te combineren. Zo moet je nadenken over je beschikbaarheid en welke taken je per opdrachtgever op gaat pakken. Vanuit Telengy heb ik (bijna) wekelijks contact met een senior collega die me helpt bij het behouden van het overzicht.”

Han: “Mijn ontwikkeling voelt als het heelal, het groeit aan alle kanten. Bij Telengy zijn er veel collega’s die erg veel over hun specifieke domein weten. In het begin vond ik dat best intimiderend, maar het is ook erg fijn om zulke mensen als vraagbaak te hebben. Ik merk dat ik mij nu nog veel in de breedte aan het ontwikkelen ben. Ik leer steeds meer over veel verschillende aspecten binnen de werkzaamheden van Telengy. Maar ook mijn inhoudelijke kennis op wat specifiekere onderdelen wordt steeds meer.”

Wat vind je leuk en wat vind je lastig?

Jenny: “Het verder kunnen helpen van collega’s geeft me echt energie. Dat maakt dan ook dat ik het lastig vind wanneer collega’s ontevreden zijn, zonder dat dit door mezelf hoeft te komen.”

Han: :Het leuke vind ik de vrijheid, zowel in werk als op de wijze waarin ik mij kan en mag ontwikkelen. De vrijheid is tegelijkertijd voor mij ook het lastige, ik was als verpleegkundige gewend om heel erg volgens protocollen te werken.”

Hoe zou je jezelf graag komende tijd zien doorgroeien?

Jenny: “Het liefst zou ik me nog veel zekerder willen voelen en betrokken willen zijn bij andere projecten als vakspecialist.”

Han: “Ik heb nu twee richtingen die mij erg leuk lijken; informatiebeveiliging (ook een stukje privacy) en datamanagement. In die twee richtingen wil ik mij verder ontwikkelen.”

Koffie kan altijd

Heb je interesse om te werken bij Telengy? We maken graag kennis met je onder het genot van een kop koffie (of iets anders uiteraard!). We vinden het leuk om je meer te vertellen over onze organisatie en zijn benieuwd naar jouw expertise en ambities.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stella Mol, 06 33 13 75 05, s.mol@telengy.nl.