Home » Actueel » Marktscan Digikoppeling biedt actueel overzicht

Marktscan Digikoppeling biedt actueel overzicht

KING en Logius hebben medio juni de resultaten gepubliceerd van de marktscan Digikoppeling. Zeven aanbieders met tien oplossingen voldoen aan de criteria zoals in de ‘requirements’ zijn opgesteld voor deze koppelvlakstandaarden voor berichtuitwisseling. Daarmee kunnen gemeenten, samenwerkingsverbanden en andere overheden vooruit. In plaats van zelf een marktconsultatie en/of verkenning te houden, kunnen organisaties op basis van de resultaten uit de marktscan al concrete stappen zetten in een aanbesteding voor Digikoppeling. Met één Digikoppeling-implementatie kan een organisatie berichten uitwisselen met alle overheden en aansluiten op vrijwel alle e-overheidbouwstenen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld basisregistraties, Digilevering en MijnOverheid en het aanstaande Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Telengy-adviseur Peter ter Telgte is accountmanager Stelseldiensten bij Logius en nadrukkelijk betrokken bij de marktscan Digikoppeling. De marktscan is feitelijk een actualisatie van de eerder gehouden marktscans in 2013 en 2016.

Zeven aanbieders in de schijnwerpers

De zeven aanbieders die voldoen aan de marktscan zijn Centric, DataB, eGem, Enable-U, JNet, PinkRoccade en Yenlo. Enable-U , JNet en PinkRoccade bieden naast een lokale oplossing ook een SaaS-oplossing aan. Uitgebreide informatie over de aanbieders is te vinden op de website van Logius.

De softwarecatalogus van KING gaat inzicht bieden in de referenties van werkende Digikoppeling-omgevingen bij gemeenten. Via het besloten gedeelte van de softwarecatalogus kan een gemeente de referenties inzien van de leveranciers.

Overzicht landelijke voorzieningen

Logius biedt tevens een overzicht van de landelijke voorzieningen die gebruik maken van Digikoppeling.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter ter Telgte, accountmanager Stelseldiensten bij Logius  en adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 46 72 42 05 of via e-mail: p.t.telgte@telengy.nl.