Home » Actueel » Zaaktypecatalogus Sociaal Domein

Zaaktypecatalogus Sociaal Domein

De verbindingen leggen in het Sociaal Domein is komende jaren voor alle partners in de zorg en ondersteuning een stevige uitdaging. De weg naar 1 gezin, 1 plan en 1 regisseur vraagt een stevige afstemming tussen beleid, informatievoorziening en slimme werkwijzen. Een zaaktypecatalogus kan daarbij helpen. Telengy stelt een catalogus beschikbaar met 6 uitgewerkte zaaktypen. De zaaktypecatalogus is beschikbaar voor gemeenten, samenwerkingsverbanden, ketenpartners in het Sociaal Domein én voor leveranciers.

Het afgelopen jaar hebben medewerkers van de gemeenten Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Haarlem, Eijsden-Margraten, Alphen aan den Rijn, Gennep, Uden, samenwerkingsverband Dimpact en de i-NUP implementatiecommunity samen met deskundigen Sociaal Domein en zaakgericht werken van Telengy gewerkt aan een slimme werkwijze om de benodigde afstemming in het Sociaal Domein soepel te laten verlopen. Zo’n slimme werkwijze die flink kan helpen is zaakgericht samenwerken in de keten. Geformuleerde uitgangspunten zijn:

 • We gebruiken zaken als bouwstenen om flexibel trajecten te kunnen uitvoeren.
 • We verenigen proces en informatie in zaken in de keten.
 • We verkrijgen een kader voor afspraken tussen ketenpartners.
 • We verkrijgen overzicht door zaken te koppelen aan een gezin, een plan en een regisseur.
 • We krijgen grip op de uitvoering van de decentralisatietaken in en door de keten.

PDF

Vraag hierboven de ZTC Sociaal Domein direct op. Meer weten? Dan komen wij graag met u in gesprek. Voor een vrijblijvend gesprek met een adviseur kunt u contact opnemen met Marcel Lemmen, 06 50 43 15 77 of m.lemmen@telengy.nl.

Vragen over onze zaaktypecatalogus sociaal domein? Neem contact met ons op via onderstaand formulier:

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw vraag