Home » Actueel » Doe-dagen KING: Aan de slag met de Digitale Agenda

Doe-dagen KING: Aan de slag met de Digitale Agenda

Om gemeenten te ondersteunen bij de implementatie van de Digitale Agenda 2020 organiseert KING 5 regionale Doe-dagen. Gemeenten worden geconfronteerd met vele invloeden van buiten zoals zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie en smart city-toepassingen, blockchain en domotica. Dit zijn ontwikkelingen waar gemeenten zich niet aan kunnen onttrekken en die ook interessante nieuwe mogelijkheden bieden. Alle gemeenten staan voor de vraag welke innovaties mogelijk en wenselijk zijn en hoe zij dit aan moeten pakken. Een ding is inmiddels wel evident: gemeenten moeten de handen ineenslaan om verder te komen.

Agenda Doe-dagen

KING stimuleert en ondersteunt gemeenten hierbij, bijvoorbeeld in de vorm van de regionale Doe-dagen. De eerste Doe-dagen in Zwolle en Venlo hebben reeds plaatsgevonden en er staan nog 3 Doe-dagen gepland, waarvoor u zicht kunt inschrijven via de website van KING:

Aan de slag met nieuwe thema’s

Op de Doe-dagen kunnen deelnemers kennis nemen van de meest actuele ontwikkelingen en projecten binnen de Digitale Agenda 2020. Ze kunnen zelf aan de slag en worden op weg geholpen met diverse thema’s. Voorbeelden zijn het plaatsen van thematische kaarten via Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK), het bepalen van een implementatiestrategie voor e-factureren, het adopteren en toepassen van de GIBIT-voorwaarden en het gebruik van de Monitor Doelgerichte Digitalisering.

Meer informatie hierover op de site van KING en op de onlangs gelanceerde themawebsite www.DA2020.nl. Ook vindt u daar de ‘roadmap’ met informatie over alle projecten, instrumenten en verkenningen die onder de Digitale Agenda 2020 vallen.

Meer weten?

Met vragen over de Digitale Agenda 2020 kunt u contact opnemen met uw eigen KING accountmanager of met Ton de Wit, accountmanager DA2020 regio Zuid-Oost en adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 22 97 29 46 of via e-mail: t.d.wit@telengy.nl.