Home » Actueel » Even voorstellen… Kim Lenders

Even voorstellen… Kim Lenders

 

Kim Lenders

Kim Lenders

Per 1 mei 2017 ben ik werkzaam als adviseur bij Telengy. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in hoe en waarom informatie wordt gedeeld in onze maatschappij en welke invloed dit heeft, dus een master Communicatie- en Informatiewetenschappen voelde als een logische keuze. Tijdens deze studie is mijn interesse gewekt voor vraagstukken met betrekking tot bedrijfscommunicatie en informatiestromen binnen organisaties in tijden van constante, doordravende digitale ontwikkelingen. Als vervolgstap heb ik daarom gekozen voor een traineeship Informatiemanagement. Tijdens dit traject heb ik ook de opleiding ‘Informatiemanagement voor de praktijk’ gevolgd, waar ik onder andere heb geleerd hoe complexe vraagstukken kunnen worden aangepakt met behulp van design thinking.

Door de werkervaring die ik tijdens mijn traineeship heb opgedaan, heb ik van dichtbij gezien hoe complex en dynamisch de wereld van informatiemanagement bij overheidsinstellingen is. De technologische ontwikkelingen vliegen ons om de oren en deze vragen veel van medewerkers: ze moeten zich nieuwe technologieën eigen maken, anders leren kijken naar hun manier van werken (burger centraal) en inzicht krijgen in totale werkprocessen waarbij ze afhankelijk zijn van collega’s en samenwerken centraal staat. Naast de investering in ICT mag de menselijke factor dus niet vergeten worden. De relatie tussen deze twee factoren is wat mij ontzettend intrigeert: hoe zorg je voor een goed systeem en een goede inrichting van werkprocessen die bij je organisatie past? En hoe zorg je er vervolgens voor dat dit systeem ook goed gebruikt wordt en voordelen biedt aan burgers en bedrijven?

Naar mijn idee is er nog heel veel mogelijk en staan we pas aan het startpunt van een nieuwe digitale overheid. We hebben geen gerichte handleiding die ons vertelt hoe we deze ontwikkelingen aan moeten pakken en dat maakt deze uitdaging voor mij zo interessant. Het fascineert mij om te zien hoe anders elke organisatie weer is, ondanks dat overheidsinstellingen veel hetzelfde werk verrichten.  Elke organisatie heeft haar eigen doelen, werkprocessen en medewerkers en daardoor andere interne en externe factoren die organisatieontwikkelingen beïnvloeden. Het is de kunst om deze factoren helder te krijgen en op de juiste manier aan te pakken. Een kunst waar ik me graag verder in verdiep.

Ik ben een realist, ik bekijk situaties met een kritische en onderzoekende blik en maak deze overzichtelijk. Dit samen met mijn frisse blik in een wereld die net voor mij open gaat, maakt mij geschikt om samen met organisaties de uitdaging aan te gaan!

Telengy ondersteunt mij hierbij door me de mogelijkheid te geven om me verder te ontwikkelen binnen het vakgebied door werkervaring op te doen, met ervaren adviseurs samen te werken en opleidingsmogelijkheden aan te bieden. Ik ben dan ook ontzettend enthousiast om hier aan de slag te gaan!

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Lenders, adviseur bij Telengy, via tel. nr.  06 12 74 69 45 of via e-mail: k.lenders@telengy.nl