Home » Actueel » Gemeente Best succesvol aangesloten op de LV WOZ

Gemeente Best succesvol aangesloten op de LV WOZ

De gemeente Best is op 1 december 2014 succesvol aangesloten op de LV WOZ als derde gemeente van Nederland en als eerste met leverancier PinkRoccade Local Government. Telengy-adviseur Evelien van Deursen heeft dit ‘koploper’ traject van begin tot eind begeleid.

Na een aansluittoets (test) op 19 november is in het weekend van 29 november een start gemaakt met de productie-aansluiting waarbij 2 dagen later het verlossende woord kwam van de Waarderingskamer dat de gemeente geslaagd was. Gemeenten zijn bronhouder van de Basisregistratie Waardering Onroerende Zaken en stellen informatie uit deze registratie beschikbaar via de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). Het Kadaster beheert de LV WOZ. De Landelijke Voorziening WOZ is het centrale loket waar de WOZ-gegevens verkregen kunnen worden van alle gemeenten. Eén landelijk loket is gemakkelijk voor de grote afnemers van WOZ-gegevens, zoals waterschappen, de Belastingdienst en CBS. Eén landelijk loket is ook gemakkelijk voor de nieuwe afnemers van de Basisregistratie WOZ, zoals het notariaat en banken en verzekeraars.

“Het project heeft een lange doorlooptijd gehad, dit kwam omdat wij samen met de leverancier een koplopertraject zijn gestart en alle oneffenheden samen hebben opgelost. Alle partijen hebben enorm hard gewerkt aan dit project. Met deze aansluiting is het project afgerond en bouwt Best verder op deze nieuwe, integrale, transparante werkwijze”, aldus Evelien van Deursen.

Gemeente Best sluit aan op LV WOZ!

Gemeente Best sluit aan op LV WOZ! Links Telengy-adviseur Evelien van Deursen

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelien van Deursen, adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 50 28 03 07 of via e-mail:e.v.deursen@telengy.nl.