Home » Actueel » Nieuwe Microsoft Teams functionaliteiten beschikbaar per december

Nieuwe Microsoft Teams functionaliteiten beschikbaar per december

Bij het vele digitale thuiswerken biedt Microsoft teams vanaf december nieuwe functionaliteit, onderstaand vind je een overzicht.

Look and feel

Vanaf 1 december zal “de look and feel” (details) van Microsoft Teams worden aangepast. Diegene die de nieuwe versie van Outlook 365 gebruiken herkennen deze nieuwe opmaak.

Spotlightfunctie

Hiermee bepaal je als organisator van een Teams-meeting wie er wanneer tijdens de sessie in beeld moeten zijn en blijven.

Notificaties

Er komen nieuwe notificatiemogelijkheden (te vinden onder je eigen avatar/foto rechtsboven, daarna instellingen kiezen).

Opnames van meetings

Opgenomen Teams vergaderingen worden NIET meer in Streams maar in OneDrive of SharePoint opgeslagen i.v.m. afwijkende informatieveiligheid en privacy instellingen t.o.v. de rest van de Office 365 applicaties. Voordeel is dat de opnames meteen ook eenvoudiger te delen zijn met anderen. Volgens Microsoft zijn er geen uitbreidingen van licenties noodzakelijk i.v.m. de extra opslag die de opnames vergen…

Taken

Werk je nu met taken in Outlook of via de “ToDo” Webapp of app van Microsoft, dan zie je die taken straks ook terug in Microsoft Teams.

Bestanden

Het delen en bewerken van bestanden is nu ook vanuit Microsoft Teams eenvoudiger te doen. Er komt een betere OneDrive/SharePoint integratie, waardoor je eenvoudiger andere gebruikers die deelnemen aan een kanaal direct rechten kunt toewijzen voor het raadplegen en bewerken van bestanden die opgeslagen zijn in OneDrive/ SharePoint.

Chatten

Het is mogelijk om als organisator van een meeting de chatfunctie te beperken. Je kunt de functie om te chatten aan- en uitzetten, en het mogelijk maken om alleen tijdens de meeting te chatten. Beëindig je de online meeting dan is de chatfunctie niet meer beschikbaar.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Huijbregts, via tel. nr. 06 21 81 29 02  of via e-mail: f.huijbregts@telengy.nl.