Home » Actueel » Ook Telengy ‘AVG-proof’

Ook Telengy ‘AVG-proof’


De Algemene Verordening Gegevensbescherming leeft volop in verschillende soorten organisaties: niet alleen de publieke, maar ook de private sector is bezig ‘AVG-proof’ te worden. Ook Telengy dient per 25 mei te voldoen aan de AVG-verplichtingen. Alle ondernemingen zijn na 25 mei verplicht om aan de Autoriteit Persoonsgegevens, die toeziet op de naleving van de AVG, te kunnen laten zien dat ze ‘privacy compliant’ zijn en zich dus houden aan de AVG.

Dat brengt een wettelijke plicht mee tot vastlegging van wat de onderneming doet en gedaan heeft met persoonsgegevens. Naast de vele AVG-opdrachten bij overheden waar Telengy-adviseurs bij betrokken zijn, is Telengy ook intern volop bezig met invoering van AVG-maatregelen.

Zo heeft Telengy-adviseur Teuntje Brouns in samenwerking met collega’s een verwerkingsregister opgesteld. Daarnaast is zij bezig met het opstellen van bewerkersovereenkomsten met de partijen waar Telengy mee samenwerkt en worden er Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) uitgevoerd.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Teuntje Brouns, adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 21 29 64 20 of via e-mail t.brouns@telengy.nl.