Home » Actueel » Teams-vergadering? Lees deze tip: “Wachten in de Lobby” niet nodig

Teams-vergadering? Lees deze tip: “Wachten in de Lobby” niet nodig

Wanneer je een Teams-vergadering organiseert, krijg je bij aanvang van de meeting standaard de melding dat deelnemers in de wachtkamer “lobby” aan het wachten zijn. Op zich geen probleem wanneer je met een kleine groep collega’s een meeting hebt, maar ook dan loop je de kans dat jij en de deelnemers worden afgeleid door meldingen van wachtende collega’s/genodigden die zich nét iets later hebben aangeslotenMet de volgende  6 stappen kun je als organisator van de Teams-vergadering het verplicht wachten in de Lobby uitzetten.  

Stap 1

Je maakt een Teams-vergadering aan. Ik doe dat het liefst vanuit Outlook. Vul het Onderwerp in, en de locatie wordt door Teams zelf ingevuld et cetera.

Teams-vergadering lobby afspraak agenda-item

Stap 2

Wanneer je het Teams-vergaderverzoek gereed hebt druk je op de knop verzenden. 

 

Stap 3

Open het Teams-vergaderverzoek opnieuw vanuit je Outlook agenda. 

Stap 4

Zoals je hieronder in het figuur ziet bevat het Teams-vergaderverzoek de link waarmee anderen kunnen deelnemen aan de vergadering.  

Ook vind je daar de link om als Organisator een aantal ‘Opties voor vergadering’ aan te passen. 

Klik op deze link. 

Teams-vergadering lobby handtekening agenda-item

Stap 5

De door jou standaard gebruikte webbrowser wordt automatisch gestart en de link waarmee je als Organisator van de Teams-vergadering opties kunt instellen. 

Teams-vergadering lobby Vergaderopties 1

Stap 6

We gaan de instellingen aanpassen zodat iedereen die de uitnodiging heeft ontvangen automatisch wordt toegelaten. Kies de optie die bij jouw Teams-vergadering past: 

Teams-vergadering lobby Vergaderopties 2

Stap 7 

Klik op ‘Opslaan’ om de instellingen toe te passen op de Teams-vergadering. 

 Het is ook interessant om meteen even te kijken of je doverige te wijzigenVergaderopties’ waarde toevoegen. 

Succes met de Teams-vergaderingen!

Ben je benieuwd naar de komende nieuwe functionaliteit van Teams, lees dan:  Werken in Teams wordt makkelijker dankzij deze 9 nieuwe functionaliteiten!

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Huijbregts, adviseur bij Telengy, via tel. nr. 06 21 81 29 02 of via e-mail: f.huijbregts@telengy.nl.