Home » Actueel » Telengy rijdt steeds vaker elektrisch 

Telengy rijdt steeds vaker elektrisch 

Het zal de buitenwacht nog niet zijn opgevallen, maar Telengyadviseurs kiezen er steeds vaker voor om elektrisch te rijden. En niet alleen in een auto, maar ook op de motor. Van de 33 adviseurs rijden er al 4 in een volledig elektrische auto, 1 collega op een elektrische motor en 2 adviseurs hebben een elektrische auto besteld. Daarnaast rijden er 2 collega’s in een hybride auto. 

Het gaat vanzelf

De diesel wordt steeds vaker aan de kant gezet en vervangen door een elektrisch exemplaar. Grappig is dat het tot nu toe een beetje vanzelf gaat; het is geen opgelegd pandoer. Er is geen uitgebreide discussie over de vraag of we niet beter allemaal met een elektrische auto moeten gaan rijden vanuit milieutechnisch oogpunt. Nee, juist de ervaringen van de early adapters halen de volgende over de streep. 

Ervaringen

Persoonlijk rijd ik nu anderhalf jaar in een volledig elektrische auto. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik het ideaal vind. Buiten het feit dat ik nu eindelijk een Porsche bij een groen verkeerslicht kan laten staan en pas na dertig meter wordt ingehaald (blijft toch kicken!), is het meer dan relaxed rijden. Over langere afstanden moet je gewoon je snelheid een beetje rond de 110 km/uur houden en dan blijkt Nederland uitstekend te doorkruisen.   

Daar komt nog bij dat de snelwegen in Nederland al op een uitstekende wijze worden voorzien van snelladers. Daar kunnen onze ooster- en zuiderburen nog wel wat van leren. 

To believe or not to believe

Mensen die de actieradius als tegenargument opwerpen, discussiëren daar meestal over met andere non-believers. Zij hebben vooral de vakantie als hoofdargument om niet elektrisch te gaan rijden. In de praktijk zijn dat ook vaak de mensen die in werkelijkheid het vliegtuig nemen als zij op vakantie gaan. Ik weet inmiddels wel beter. Nederland is ook een prachtig vakantieland. 

Kortom: Ik ben een believer. En wellicht komen die ‘ambitieuze’ Amsterdamse plannen over 11 jaar nog uit ook. De smartphone is ook pas 12 jaar op de markt. 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Leroi, adviseur bij Telengy, via tel. nr.  06  22 77 63 63 of  via e-mail: e.leroi@telengy.nl.