Home » Actueel » De 10 beste ChatGPT/BARD/Microsoft Copilot -prompt tips!

De 10 beste ChatGPT/BARD/Microsoft Copilot -prompt tips!

Telengy-collega’s Frank Huijbregts, Wouter Le Febre en Tim van der Pol nemen je mee tijdens een online college van de AI & ChatGPT Summer Academy van SkillsTown. Je kunt je nog aanmelden.

Vooruitlopend geeft Frank Huijbregts 10 tips in het gebruik. Overigens zijn de tips multifunctioneel.

1. Vraag duidelijk en beknopt

Zorg ervoor dat je vragen duidelijk formuleert en vermijdt overbodige informatie. Houd het kort en bondig.

2. Specificeer het gewenste resultaat

Geef duidelijk aan welk antwoord of welke informatie je verwacht.

3. Geef context

Wanneer je een vraag stelt waarvoor je achtergrondinformatie nodig hebt, zorg er dan voor dat je de relevante context gebruikt zodat je ChatGPT/BARD/Microsoft Copilot helpt te begrijpen wat je precies zoekt.

4. Wees geduldig

Wees geduldig en probeer verschillende formuleringen of benaderingen als je niet tevreden bent met het antwoord.

5. Stel vervolgvragen

Wanneer je meer informatie nodig hebt, of wilt inzoomen op een bepaald onderwerp, aarzel dan niet om vervolgvragen te stellen. Gebruik de informatie die je al als antwoord hebt gekregen om de volgende vraag beter “te sturen”.

6. Begrenzing van de respons

Als je wilt dat de respons binnen een bepaald kader blijft, geef dit dan duidelijk aan. Bijvoorbeeld: “Geef vier redenen waarom…” of “Beschrijf de stappen van… om…”.

7. Vraag om verduidelijking

Als het antwoord van ChatGPT/BARD/Microsoft Copilot niet duidelijk is of wanneer je meer context nodig hebt, vraag dan om verduidelijking. Soms worden er aannames gedaan die niet overeenkomen met wat je eigenlijk bedoelde.

8. Wees voorzichtig met gevoelige informatie

Vermijd het verstrekken van persoonlijk identificeerbare informatie of andere gevoelige gegevens tijdens de conversatie.

9. Maak gebruik van systeemberichten

ChatGPT/BARD/Microsoft Copilot kunnen systeemberichten gebruiken om suggesties, vragen of opmerkingen te geven. Je kunt hierop reageren om te sturen of om aan te geven welke informatie je nog nodig hebt.

10. Experimenteer en geniet ervan

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende soorten vragen en conversaties. ChatGPT/BARD/Microsoft Copilot zijn bedoeld als een hulpmiddel om je te helpen, dus maak er gebruik van! Geniet en leer van de interactie!

Meer weten?

Houd er rekening mee dat ChatGPT/BARD/Microsoft Copilot voorspellingen maken en een krachtige hulpmiddelen zijn. Blijf dus kritisch bij het controleren van de gepresenteerde antwoorden en controleer indien nodig de antwoorden met andere betrouwbare bronnen. Voor meer informatie kun je contact met opnemen met  Frank Huijbregts06 21 81 29 02 of f.huijbregts@telengy.nl.