Home » Actueel » Even voorstellen… Tim van der Pol

Even voorstellen… Tim van der Pol

Tim van der Pol

Tim van der Pol

Op 1 augustus a.s. start ik bij Telengy in mijn nieuwe rol van adviseur. Ik heb al mijn hele leven een interesse in politiek en techniek. Voor mij waren dat altijd twee werelden die redelijk los van elkaar stonden en niet snel te verenigen zijn. Sinds mijn Master in het vakgebied van Science, Technology and Society (STS) heb ik deze vakgebieden leren verbinden. In mijn zoektocht deze inzichten toe te passen binnen mijn werk voor de overheid zag ik al snel dat bij informatievraagstukken een wereld te winnen is. Door bruggen te slaan tussen vakgebieden en mensen, en ieders taal te spreken en als vertaler tussen de mensen op te treden, bleken resultaten voor het oprapen te liggen.

Vanuit de overtuiging dat mensen bereid zijn om te veranderen, maar niet altijd de middelen hebben of de taal spreken van die verandering, wil ik hierbij helpen om deze verandering te kunnen realiseren. Door te luisteren en te kijken waar de behoefte ligt, kunnen passende oplossingen gevonden worden en kunnen deze vaak eenvoudig geïmplementeerd worden. Het moment dat iemand zichtbaar de omslag maakt en enthousiast wordt over de geboden oplossing is voor mij goud waard en geeft me energie voor volgende uitdagingen.

In mijn traineeprogramma bij de VNG heb ik het geluk gehad dit soort momenten mee te kunnen maken bij verschillende gemeenten. Ik zag veel medewerkers worstelen tussen enerzijds de nieuwe technieken die op hun af kwamen en de doorgaande dagelijkse praktijk. Vaak resulterend in veel frustratie bij gebruik en een hoop extra stress. Door niet direct oplossingen aan te reiken, maar te luisteren naar hoe men werkt en wil werken, kan ik het maatwerk bieden dat aansluit bij hun werkroutine.

Bij Telengy wil ik dit werk voortzetten om bij nog meer organisaties het verschil te maken.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tim van der Pol, adviseur bij Telengy, via tel. nr.  06 21 36 68 58 of via e-mail: t.v.d.pol@telengy.nl