Home » Actueel » Telengy trotse sponsor Special Olympics 2016

Telengy trotse sponsor Special Olympics 2016

Het duurt nog even, maar op 1, 2 en 3 juli 2016 vindt in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking plaats: de ‘Special Olympics Nationale Spelen’. Zo’n 2.500 sporters en 1.000 begeleiders zijn drie dagen actief in 18 verschillende sporten. Voor de organisatie van Special Olympics 2016 is een stichting opgericht. Henk Albers, partner en adviseur bij Telengy, bekleedt de functie van vice-voorzitter van deze stichting. Daarnaast is er de steun van vele vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openings- en sluitingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam.

Henk Albers over de impact van de Special Olympics 2016 op de regio: “De zomer van 2016 staat in de regio Nijmegen in het teken van verschillende grote sportevenementen: de honderdste editie van de Vierdaagse van Nijmegen (wandelen), de doorkomst van de Giro van Italië (wielrennen) en daarnaast de Special Olympics Nationale Spelen. Grote evenementen die goed op elkaar afgestemd moeten worden qua logistiek, veiligheid, vervoer, overnachtingen, etc. Het zal bruisen in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen volgend jaar!”

Telengy is een trotse sponsor van de Special Olympics 2016. Diverse Telengy-collega’s zijn inmiddels betrokken bij het evenement en helpen de organisatie waar mogelijk. Henk Albers over de betrokkenheid van Telengy bij Special Olympics 2016: “Partners en medewerkers van Telengy hebben naast hun grote passie voor het ondersteunen van gemeenten bij allerlei vernieuwingen ook oog voor andere maatschappelijke ontwikkelingen. Het mogelijk maken van sporten voor mensen met een verstandelijke beperking is daar een voorbeeld van. Nadat ik bestuurslid werd van de organiserende stichting was het ook niet verwonderlijk dat mijn collega’s dat voorbeeld volgden. Naast een financiële bijdrage aan Special Olympics willen we ook de handen uit de mouwen steken en daar waar mogelijk de organisatie van Special Olympics helpen.”

De steun van vrijwilligers en coaches is van onschatbare waarde. Bent u bereid om de organisatie van Special Olympics 2016, in welke hoedanigheid dan ook, te helpen? Neem dan contact op met Henk Albers via tel. nr. 06 22 92 24 16 of via e-mail: henk@specialolympics2016.nl Wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten rondom de Special Olympics 2016? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief via de volgende link. Meer informatie over Special Olympics 2016 ontvangt u via de promotievideo hieronder.